друкувати


Добудова дамби на Північно-Кримському каналі покращить меліоративні заходи на Херсонщині

19 лютого 2021, 16:00

Добудова дамби на Північно-Кримському каналі максимально унеможлить потрапляння води до тимчасово окупованого Криму, з іншого боку — дасть змогу значно покращити заходи з меліорації південних районів Херсонщини. Про це повідомляє Представництво президента України в Автономній республіці Крим з посиланням на заяву постійного представника президента України в АР Крим Антона Кориневича, за результатами зустрічі в місті Таврійськ із начальником управління Північно-Кримського каналу Сергієм Шевченком,

«Позиція представництва та управління каналу однозначна — ніякої води в Крим до деокупації. Є певні питання, які стосуються потреб укріплення споруд, що не допускають дніпровську воду до тимчасово окупованого Криму», — заявив він.

Кориневич додав, що обговорив із начальником управління Північно-Кримського каналу важливі для функціонування каналу питання, зокрема потребу добудови дамби на 107 кілометрів каналу, яка, з одного боку, максимально унеможливлює потрапляння води до тимчасово окупованого Криму, а з іншого боку — дасть змогу значно покращити заходи з меліорації південних районів Херсонщини.

Нагадаємо, що вперше в Україні цього року будуть впроваджені ефективні дієві інструменти підтримки аграріїв – агрострахування та проект зі зрошення та меліорації.