друкувати


У законодавство буде імплементовано ще п’ять актів права щодо благополуччя тварин – Глущенко  

18 лютого 2021, 18:00

В українське законодавство буде імплементовано вимоги ще п’яти актів права, які стосують питання благополуччя тварин. Про це у facebook написав заступник міністра сільського господарства і продовольства Украни Сергій Глущенко.

«Нещодавно Парламент ухвалив Закон «Про ветеринарну медицину», який впроваджує в Україні стандарти ЄС у сфері здоров’я і благополуччя тварин, а також у сфері виробництва, обігу і застосування ветпрепаратів. Важливо, що він є євроінтеграційним та імплементує 14 актів. Сьогодні Мін'юст зареєстрував наказ «Про затвердження Вимог до благополуччя сільськогосподарських тварин під час їх утримання». В українське законодавство буде імплементовано вимоги ще п’яти актів права. Документом встановлюються мінімально допустимі вимоги до благополуччя с/г тварин під час їх утримання, включаючи відгодівлю та догляд», – зазначив Глущенко.

Він додав, що вмоги будуть поширюватися на всі види с/г тварин. Окремі вимоги встановили для свиней, телят і різних видів курей. Відсутність вимог до благополуччя може призводити до виникнення у с/г тварин невиправданих страждань, їх травмуванню, підвищити ризик виникнення захворювань с/г тварин, в тому числі захворювань, які є небезпечними для людей.

Затвердження вимог сприятиме поширенню практики гуманного поводження з тваринами, покращенню умов їх утримання, збереженню здоров’я тварин та значно зменшить ризики їх травмування і страждання. Наказ передбачає гарантовані мінімальні площі для різних видів с/г тварин, встановлює періодичність огляду тварин, доступу до питної води і корму, а також ветеринарного обслуговування. Крім того, регулюються вимоги до освітлення та безпечності матеріалів приміщень, в яких утримуються тварини, – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо три наслідки для агросеткору прийнятого праламнетом закону 3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин».