друкувати


Білл Гейтс вважає, що багаті мають відмовитися від натурального м’яса на користь штучного

17 лютого 2021, 13:00

Багаті країни повинні відмовитися від натуральної яловичини, оскільки велика рогата худоба виділяє в атмосферу метан в процесі життєдіяльності. Про це в інтерв'ю американському виданню MIT Technology Review заявив засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, обговорюючи свою нову книгу «Як уникнути кліматичної катастрофи». 

На його думку, відмова від натуральної яловичини мільярдер пояснив проблемою c викидами метану в результаті годівлі великої рогатої худоби.

«Бактерії в травній системі тварин також виділяють метан при перетравленні трави», – сказав Гейтс.

Мільярдер вважає, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. Для бідних країн він зробив виняток. Він не думає, що 80 найбідніших країн їстимуть синтетичне м'ясо.

В Африці Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи при цьому обсяг викидів метану.

Бізнесмен зазначив, що перехід до альтернативи натуральному м'ясу складний не тільки з фінансової точки зору, але і з політичної в країнах з високим і середнім рівнем доходу.

До смакової різниці між штучної та натуральної яловичиною можна звикнути. Згодом смак навіть стане кращим, впевнений бізнесмен. Націнка на екологічність досить помірна, щоб дозволити змінити поведінку людей або використовувати регуляторні правила для того, щоб повністю змінити потреба», – зазначив Гейтс.

Нагадаємо, що компанія Білла Гейтса купила землю за $80 млн для «розумного міста».