друкувати


Міністр аграрної політики Роман Лещенко презентував нову систему держпідтримки на базі Державного Аграрного Реєстру (ДАР)

16 лютого 2021, 12:02

Держпідтримка на 2021 рік – вона не про олігархат і не про обраних. Вона буде відкрита і прозора. Таку заяву зробив міністр аграрної політики Роман Лещенко під час публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030.

«Держпідтримка-2021 створена на базі нової інституційної основи, яка називається ДАР (Державний аграрний реєстр) – з електронним кабінетом, з прозорою системою координат, підзвітністю і відкритістю», – заявив Роман Лещенко.

За словами Романа Лещенка, сьогодні в основі візії розвитку АПК (розроблену Центром економічного відновлення) закладається дерегуляція і максимальна цифровізація всіх процесів, а також концентрація на підтримці тих виробників, хто є основою розвитку аграрного сектору.

Ми не ЄС і не можемо десятки мільйонів доларів давати в АПК і формувати його, як хобі – без будь-якої економічної основи. Нам було важко, нас постійно запевняли в підтримці, але на рівні базових простих речей нас не можуть підтримати навіть в рамках надання 1% ВВП. Ми розуміємо –  державі складно, складині економічні умови. Тому ми розраховуємо самі на себе, нашу єдність», – заявив Лещенко.

Нагадаємо, раніше Мінекономіки оприлюднило проект Постанови КМУ «Про функціонування Державного аграрного реєстру».

Детальніше про ДАР читайте у матеріалі: Закон про держпідтримку та аграрний реєстр: які зміни запровадив парламент