друкувати


Мінагрополітики підписало меморандум з найбільшим міжнародним інвестиційним фондом світу «Mubadala Investment Company»

15 лютого 2021, 18:00

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко підписав Меморандум про взаєморозуміння з ключовим державним інвестиційним фондом Об’єднаних Арабських Еміратів компанією Mubadala, що керує портфелем активів та інвестицій в ОАЕ й за кордоном, у розмірі більш ніж $850 млрд. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Повідомляється, що підписання Меморандуму спрямоване на розвиток міжнародного партнерства у сфері безпечності харчових продуктів, розвитку торгових відносин та реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Завдяки роботі усієї команди, на чолі з Президентом Україна Володимиром Зеленським, Україна вперше за 30 років підписала меморандум з інвестиційним фондом такого масштабу. Еміратські медіа висвітлювали кожен крок делегації і пильно стежили за нашими діями. Адже для них важлива продовольча безпека, а ми готові стати її гарантом. Водночас для нас ОАЕ — це інвестиції в чимало сфер. Серед іншого — і в аграрну галузь. Ми летимо назад із результатами! Такого не було раніше! Україно, тільки вперед!», — підкреслив Роман Лещенко.

За його словами, для української делегації цей візит був успішним маркером. Українська влада демонструє, що вона шукає інвестиції у різних точках світу і відкриває нові ринки і можливості для українських компаній.

Коментуючи підписання Меморандумів, керівник інвестиційної програми Mubadala в Співдружності Незалежних Держав (СНД) Фаріс Аль-Мазруї зазначив, що Україна має дуже перспективний потенціал для іноземних інвестицій, і підписання Меморандуму про взаєморозуміння з провідними структурами в Україні є зобов'язанням вивчити потенційні інвестиції та напрямки співпраці в кожному конкретному випадку.

Під час візиту були підписані меморандуми про взаєморозуміння з українськими міністерствами, державними і приватними компаніями, метою яких є вивчення взаємовигідних інвестиційних можливостей.

Довідково: Міжнародний інвестиційний фонд «Mubadala Investment Company» (Абу-Дабі, Об'єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами більш ніж 850 млрд. доларів США.

«Mubadala Investment Company» працює в 13 секторах і більш ніж 30 країнах світу. Портфель фонду включає світових промислових чемпіонів в таких галузях, як нафта і нафтохімія, аерокосмічна промисловість; супутниковий зв'язок, метали і видобуток, відновлювані джерела енергії і послуги.

Пріоритетним в інвестиційному підході «Mubadala Investment Company» є партнерство з кращими організаціями з прихильністю до високих стандартів управління.

Нагадаємо, що ОАЕ планують збільшити товарообіг агропромисловою продукцією з Україною вдесятеро й довести цей показник до $2 млрд на рік.