друкувати


ОАЕ планують збільшити товарообіг агропродукцією з Україною у 10 разів

15 лютого 2021, 16:00

ОАЕ планують збільшити товарообіг агропромисловою продукцією з Україною вдесятеро й довести цей показник до $2 млрд на рік. Про це повідомив позаштатний радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов у facebook.

«Сьогодні мені пощастило бути на зустрічі зі спадкоємним принцом (емірату Абу-Дабі Мухаммедом бен Заїд Аль Нахаяном — ІФ). Він дав завдання своїй команді збільшити товарообіг та інвестиції в агро з Україною в 10 разів за кілька років, тобто довести до $2 млрд на рік», – написав Милованов 

Також прес-служба Офісу президента повідомляє, що Україна й Об'єднані Арабські Емірати в рамках офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до цієї країни, який відбувається 14-15 лютого, підписали меморандуми й контракти на суму щонайменше $3 млрд.

Повідомляється, що підписано, зокрема, меморандуми про взаєморозуміння між Фондом держмайна України та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці у рамках розробки перспективних інвестиційних проектів і участі арабської сторони в програмі приватизації державної власності в Україні.

Крім того, Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією Intelmax Management Consulting. Документ передбачає співпрацю у створенні платформи для обміну інтелектуальною власністю. Планується також упровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.

Сторони також підписали документи в галузі оборони, в рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість будівництва спільних заводів за межами України.

Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу та трейдингової компанії з метою гарантування продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що рік тому Україна та ОАЕ підписали меморандум про співпрацю в АПК.