друкувати


Міністр агрополітики Роман Лещенко озвучив ключові завдання на 2021 рік

9 лютого 2021, 12:10

У 2021 році в ковідному періоді для нас ключовими завданнями є впровадження повноцінного інституту агрострахування, забезпечення національного проекту зрошення, меліорації та формування національної стратегії щодо відновлення тваринництва. Про це під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко, передає AgroPolit.com.

«З іншого боку ми відчуваємо великий запит сьогодні на питання забезпечення сільгосппродукцією для країн, в якій структура імпорту становить більше 70 %. Сьогодні Україну шукають, як торговельного партнера, як і на Близькому Сході, так і в південно-східній Азії. І нам сьогодні відновлене міністерство впершу чергу потрібне для відкриття нових ринків. Нам потрібно сьогодні формувати нову стратегію і розширення ринків збуту», — повідомив очільник Мінагрополітики. 

Також він додав, що у період відсутності профільного відомства Україна втратила позиції по деяким країнам. 

Сьогодні ми маємо використати ту унікальну можливість для того, щоб забезпечити валовий ріст агросектору та забезпечити стабільне надходження в країну валютної виручки, формування нових робочих місць,  а також стимулювання розвитку інших суміжних галузей», — додав Роман Лещенко.

Нагадаємо, уряд України запускає загальнонаціональний проект зрошення та меліорації в південних областях України, до якого будуть залучені значні кошти.