друкувати


В Україні зміниться порядок оформлення землі і нерухомості

9 лютого 2021, 09:00

Депутати Верховної Ради України підтримали законопроект №0850, який передбачає внесення змін деяких законодавчих актів України щодо оформлення землі і розташованої на ній нерухомості. Про це повідомляє UBR.

Зокрема, юристи називають такі ключові зміни у законі: 

Прокоментував ситуацію і адвокат АТ «Ассирія» Олександр Кодола. На його думку, такі зміни сприятливі, так як багато процесів стали автоматизовані.

За словами адвоката, раніше представники державних органів могли заробляти на таких процедурах чималі гроші. Тепер стане і легше, і дешевше, і швидше, переконаний експерт.

Важливо підкреслити, що представники Кабінету міністрів ще будуть доопрацьовувати свій документ, і приводити до нього нормативні акти. На це має піти приблизно три місяці. Це означає, що нововведення набудуть чинності лише ближче до травня (або пізніше), а поки що все буде працювати за старими правилами. 

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла 2 лютого в цілому законопроект №0850, який передбачає автоматичний переход права на земельну ділянку при переході права власності на будівлю.