друкувати


Три наслідки для агросеткору прийнятого праламнетом закону 3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин»

6 лютого 2021, 16:15

Про три наслідки для агросеткору прийнятого праламнетом закону 3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин» у Facebook написав член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

За його словами, прийняттям цього законопроекту Україна синхронізує українське законодавство з європейським. Згідно з новим регулюванням, продавати на території країн ЄС зможуть лише ті виробники, національна система яких відповідає європейській

«Законопроектом запроваджується ліцензування імпорту, роздрібної та оптової торгівлі ветеринарними лікарськими засобами. Ліцензування передбачає перевірку місць провадження діяльності, а саме місць виробництва ліків в інших країнах та місць їх зберігання в Україні. Очікується, що таким чином вдасться підвищити якість імпортних ветеринарних лікарських засобів в Україні та забезпечити їх належний продаж. Буде заборонено профілактичне використання антибіотиків при відгодівлі тварин в сільському господарстві. Передбачається запровадження електронної системи простежуваності ветеринарних лікарських засобів від їх введення на ринок з моменту виробництва або імпорту і до кінцевого користувача — ветеринарного лікаря. Лікарі не зможуть офіційно застосувати вакцину або антибіотик без відповідного запису в системі. Все це осучаснить роботу ветеринарів, підвищить якість ліків для тварин та синхронізує наше законодавство з європейським», – написав Чайківський.

Нагадаємо, закон про безпечність та гігієну кормів почав діяти. Зеленський підписав закон, який сприятиме стабілізації ринку кормів в Україні.