друкувати


Мінагропрод представили логотип для органічної продукції – прес-служба

5 лютого 2016, 18:39

Міністерство аграрної політики і продовольства України (Мінагропрод) представило перший український державний логотип органічної продукції. Про це повідомила прес-служба Мінагропрод.

Автором зображення стала випускниця Харківської академії дизайну і мистецтв.

Зображення буде використовуватися для маркування товарів, виготовлених без використання хімічних добрив і пестицидів, а також харчових добавок штучного походження. Як зазначила під час презентації заступник міністра – керівник апарату Інна Гребенюк, завдяки використанню логотипу українську органічну продукцію можна буде дізнатися на полицях не тільки українських, а й зарубіжних магазинів.

Сам логотип являє собою два перехрещених кола жовтого і синього кольорів, що утворюють на перетині зелений лист.

Створенню логотипу передувало проведення конкурсу, організаторами якого виступили Департамент продовольства Мінагрополітики у співпраці з представниками громадськості та Швейцарською бюро співробітництва в Україні.

"Участь в конкурсі взяли представники 11 областей. Кращим малюнком визнана робота випускниці Харківської держакадемії дизайну і мистецтв Поліни Макарової", – зазначила Гребенюк.

За словами заступника міністра, кількість сертифікованих операторів органічного ринку сьогодні наближається до 300. У відомстві зазначають, що у органічної продукції великий експортний потенціал.