друкувати


Для експорту яловичини в ЄС Україні потрібно 30 млн грн

7 серпня 2016, 10:12

Передумовою виходу вітчизняної яловичини на ринки Європейського Союзу є отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії, для забезпечення проведення моніторингу, який би підверджував даний статус, Україні необхідно 35 млн грн. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Передумовою виходу вітчизняної яловичини на ринки Європейського Союзу є отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії (BSE).

“Технічно це не складне завдання — ми розуміємо, що і як треба зробити. Але з практичної точки зору це пов’язано з проведенням відповідного моніторингу, і для організації цього моніторингу потрібні кошти в обсязі 35 млн грн”, — зазначив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час прес-конференції щодо перспективи виробництва та експорту української яловичини.

Він зазначив, що відповідні пропозиції щодо включення цих видатків до програми розвитку АПК на період до 2020 року подані до Міністерства агарної політики та продовольства.

У відомстві наголошують, що отримання статусу країни вільної від губчастоподібної енцефалопатії (BSE) дозволить Україні розширити ринки збуту для експорту української продукції, зокрема яловичини.

УНН