друкувати


Повноваження Мінагрополітики не можуть бути урізаними – Лещенко

4 лютого 2021, 17:00

В Україні повинно бути створено Міністерство аграрної політики та продовольства. Його функції не можуть бути розділені між різними структурами. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко в ефірі «Радіо НВ».

«Дуалізму в системі аграрного сектора не може бути. Це шлях в нікуди. Ми з повагою ставимося до міністерства економіки, але в найближчий час приставка «сільського господарства» відійде і буде єдине міністерство аграрної політики», — сказав він.

Лещенко відзначив, що зміна назви міністерства призводить до відповідного бюрократичного процесу голосування у Верховній Раді, тому депутати повинні бути призначені міністром.

«Тож у нас буде нове міністерство, з новим іменем та з новою організаційною структурою. Сьогодні урядові консультації проходять таким чином, щоб поки цього не робити», — поділився міністр.

Лещенко запевнив, що в Україні буде нормальне міністерство з усіма необхідними інститутами (Держпродспоживслужбою, Держлісагентством, Рибагентством та Водним агентством)

Якщо хтось вважає, що у якомусь варіантів воно буде урізаним, то  попереджаю, що цього не буде», – підкреслив Лещенко.

За його словами, дане питання вирішується протягом місяців. Міністерство буде повністю сформовано з регуляторів, які забезпечать функціонування аграрної політики. І для цього є повна підтримка аграрного комітету.

Нагадаємо, що 23 громадські аграрні організації виступають за повноцінне відновлення усіх функцій Міністерства аграрної політики.