друкувати


Аграрії вийшли під Раду з вимогою зупинити знищення Ukrlandfarming

4 лютого 2021, 09:00

Вчора близько 5 тис. аграріїв вийшли до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України на мітинг з вимогою припинити тиск на агрохолдинг Ukrlandfarming, засновником якого є бізнесмен Олег Бахматюк. Про це повідомляє Ukrlandfarming на своїй сторінці у facebook. 

Відзначається, що в урядовому кварталі столиці проходили масові акції протесту проти дій директора НАБУ Артема Ситника. Працівники Ukrlandfarming звинувачують його в знищенні 37 аграрних підприємств і вимагають від депутатів захистити їх робочі місця від тиску силових органів.

Крім того, аграрії передали звернення до Верховної Ради, в якому закликають депутатів створити Тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів свідомого знищення Ситником українського виробника і зупинити протиправні дії НАБУ проти селян.

Півтора року триває цей тиск на нас. Уже рік ми просимо Президента, Верховну Раду, Кабінет міністрів почути нас і розібратися з незаконними діями Артема Ситника, який свідомо знищує аграрні підприємства. Через тиск НАБУ ми вже були змушені закрити 37 підприємств: ферм, птахофабрик. І будемо змушені закривати ще, якщо ця війна Ситника з селом не припиниться. Вже 13 тис. людей опинилися без роботи, держава вже втратила 1,5 млрд грн податків. Якщо депутати нас і сьогодні не почують, не створять ТСК з розслідування діяльності Ситника, все подальші втрати для бюджету, ці покалічені долі людей, які залишаться без роботи – все це буде вже і їх пряма відповідальність», – заявила операційний директор Ukrlandfarming Галина Ковток

Нагадаємо, що Олег Бахматюк розповів про наслідки тиску НАБУ на його підприємства.

Раніше повідомлялося, що зупинено роботу 37 підприємств власника агрохолдингу Олега Бахматюка «Укрлендфармінг».