друкувати


На Миколаївщині прокуратура повернула громаді землю вартістю 5,6 млн грн

4 лютого 2021, 07:27

На Миколаївщин громаді повернуто землі, які використовувалися не за призначенням, вартістю 5,6 млн грн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби обласної прокуратури.

Повідомляється, що у межах території Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області було виявлено факт використання сільгоспземель не за призначенням.

Після втручання прокуратури, у розпорядження територіальної громади буде повернено земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею майже 142 га вартістю 5,6 млн. грн

«Суб’єкт господарювання, у порушення умов договору оренди землі, замість випасання худоби, використовує частину наданих земель для товарного сільськогосподарського використання. Вказане стало підставою для подання прокуратурою позову про внесення змін до договору оренди землі, в частині зменшення площі земель, які використовуються з порушеннями земельного законодавства, та їх повернення у розпорядження громади», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Незважаючи на доводи прокуратури рішенням господарського суду Миколаївської області у задоволенні позову відмовлено. Натомість, Південно-західним апеляційним господарським судом позицію прокуратури у цій справі визнано обґрунтованою та законною, позов задоволено повністю.

У січні 2021 року земельні ділянки повернуто у розпорядження Баштанської об’єднаної територіальної громади, що надасть змогу міській раді розпорядитися цими ділянками згідно вимог законодавства для ефективного наповнення місцевого бюджету.

Нагадаємо, що прокуратура повернула громаді на Запоріжжі землю вартістю 65 млн грн.