друкувати


Венедіктова доручила посилити боротьбу з незаконним видобутком бурштину та вирубкою лісу

1 лютого 2021, 08:29

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова доручила посилити боротьбу з угрупованнями, які незаконно видобувають бурштин і вирубують ліс. Про це вона заявила під час наради щодо підсумків роботи органів прокуратури за 2020 рік, повідомляє пресслужба відомства. 

«Генпрокурор акцентувала увагу на загостренні проблем незаконного видобутку бурштину та порубок лісу і дала завдання налагодити боротьбу з угрупованнями, які вчиняють такі злочини», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на думку Генпрокурора, у багатьох областях недостатньо системною є робота щодо виявлення та документування стійких злочинних угруповань, які організовують канали постачання наркотичних засобів.

Венедіктова наголосила на активізації запобігання масштабним розкраданням бюджетних коштів, контролі за використанням коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19.

На її думку, потребує докорінної перебудови організація координаційної діяльності з протидії корупції в більшості областей. Незадовільним залишається стан боротьби з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

За словами Генпрокурора, торік прокурори пред’явили позовів на майже 44 мільярди гривень, що у півтора раза більше, ніж у 2019 році. За вжитими цивільно-правовими заходами задоволено та добровільно відшкодовано під час розгляду справ понад 23 млрд грн, що на 30% більше, ніж у 2019 році.

Нагадаємо, що арбітражний суд визнав, що Україна може і має право обмежувати експорт лісу.