друкувати


Нардеп оприлюднив звіт про роботу аграрного комітету

30 січня 2021, 09:30

Народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський опублікував виступ-звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що протягом четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання до Комітету надійшло 19 законопроектів, з опрацювання яких комітет визначений головним, та 47 законопроектів, до яких комітет має подати свої пропозиції.

За звітний період відбулось 10 засідань комітету, з яких 1 проведено у режимі відеоконференції.
Розглянуто 36 питань, в тому числі 15 законопроектів з підготовки і попереднього розгляду яких Комітет визначений головним.

За поданням Комітету протягом звітного періоду Верховною Радою України було прийнято 3 Закони України, а саме:

За поданням Комітету протягом звітної сесії Верховною Радою України прийнято у першому читанні:

З урахуванням обмежень визначених розпорядженням Голови Верховної Ради України від 12.03.2020 № 151 «Пpo додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби», комітетом проведено, в тому числі у режимі відеоконференції, ряд робочих зустрічей та нарад з науковцями, експертами, представниками профільних асоціацій, громадських організацій, державних установ з метою обговорення та опрацювання законопроектів в рамках роботи комітету над запровадженням земельної реформи, з питань спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння, з питання безпечності та гігієни кормів, з питання забезпечення права споживачів на отримання повної та достовірної інформації про якість харчових продуктів, що імітують молоко і молочні продукти, а також проведено, в режимі відеоконференції засідання круглого столу на тему: «Удосконалення взаємодії державних реєстрів та кадастрів в умовах здійснення земельної реформи», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом 2020 року у Верховній Раді було ухвалено 11 важливих законів, які напряму стосуються роботи АПКAgroPolit.com детально проаналізував ініціативи народних обранців та відстежив результати голосування кожного з 30 членів аграрного комітету за той чи інший закон.

Детальніше про це читайте у матеріалі - Аграрний рік у Верховній Раді – скільки аграрних законів вдалося ухвалити 2020 року.