друкувати


В Україні почали падати закупівельні ціни на свинину

29 січня 2021, 14:00

Середня ціна на свинину в живій вазі забійних кондицій на третьому тижні січня 2021 р. просіла до 37,5 грн/кг. Про це повідомляє Асоціація свинарів України.

«Моніторинг цін охолодженої свинини на полицях вітчизняних торгових мереж наочно демонструє, що кінцева ціна цього продукту далеко не завжди відображає зміну ціни закупівлі», — зазначають в асоціації.

Аналітики уточнили, що після зимових свят традиційно відбувається ослаблення цін на свинину живою вагою, тому за два тижні внутрішні котирування втратили майже 3 грн/кг або 7,2%.

Роздрібні ціни відреагували дуже помірним зниженням — на 1 грн/кг або менш як 1% в середньому. А в середині грудня, коли на ринку свинини в живій вазі мала місце аналогічна цінова ситуація, роздрібні ціни на свинину були помітно вище, ніж зараз, — різниця середнього «цінника» становить 2,6 грн/кг або понад 2%», — додали в асоціації.

Також наголошується, що нинішні закупівельні ціни можна порівняти з показником кінця квітня 2017 р.

Разом з тим кінцеві ціни на свинину тоді були значно більш помірні: діапазон цін на основні м'ясні частини становив 80-105 грн/кг (зараз 105-147 грн/кг), і тільки преміальна вирізка коштувала 120,5 грн/кг (зараз 157 грн/кг).

Нагадаємо, АСУ проти збільшення квот на поставки свинини з ЄС за нульовою ставкою мита.