друкувати


Веревський «рветься» до аграрного руля у парламенті — ексклюзив

28 січня 2021, 16:30

У разі прийняття відставки Миколи Сольського з посади голови комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, його місце може зайняти нардеп Мар'ян Заблоцький. Про це повідомляють власні джерела AgroPolit.com.

Додамо, що Мар'яна Заблоцького вважають наближеним депутатом «слугою» до групи «Довіра», яку пов'язують у парламенті із власником Кернелу Андрієм Веревським. Важливий момент: це станеться, якщо у Раді утвориться нова коаліція. Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді формують новий формат парламентської коаліції, у склад якої увійдуть «Слуга народу», «Батьківщина» та «Довіра». Однак невдале голосування за міністра енергетики Юрія Вітренка наразі розхитує цей сценарій, бо депутати з «Батьківщини» за нього не голосували, відтак фінального рішення по коаліціі трьох ще немає.

Ми поцікавилися думкою самого Заблоцького, але наразі він не відповів на наше запитання. 

Один з телеграм каналів «Темний рицар» уже повідомив, що на це місце сватають також депутата з «Батьківщини» Вадима Івченко.

У свою чергу Артем Чорноморов коментує: «Сумніваюся, що «слуги» підтримають це».

Запитуємо самого Вадима Івченко:

Ні я, ні моя фракція, ні «Батьківщина» не ведуть ні з ким переговори з приводу можливого мого призначення головою комітету, оскільки позиція Президента і монобільшості щодо ринку землі кардинально відрізняються від позицій «Батьківщини». Напевне, це буде не представник з опозиції. Я підтримав на засіданні комітету відставку голови комітету, бо згадав, як проводиться Закон «Про ринок землі», безліч порушень регламенту, пригадав конституційне подання щодо цього закону, що робили депутати щодо порушень по ринку землі. І я вважаю, що мавр зробив свою справу, мавр має піти, як казав Шекспір. Можливо, знадобиться більш сильніший голова комітету, але впевнений, що наступна кандидатура буле від фракції «Слуг народу».

Детальніше читайте у блозі - Відставка голови аграрного комітету Миколи Сольського та нова коаліція «Слуга народу-Батьківщина-Довіра» — є контакт?