друкувати


Аграрний депутат Олександр Герега хоче купити ДП «Дунаєвецький КХП» — джерело

25 січня 2021, 07:00

ДП «Дунаєвецький КХП» хоче купити на аукціоні «Прозоро Продажі» аграрний депутат, власник агрохолдингу «Епіцентр Агро» Олександр Герега. Про це повідомило джерело AgroPolit.com, наближено до Фонду державного майна України (ФДМУ).

«Попередньо конкурс на приватизацію ДП «Дунаєвецький КХП» був запланований на «Прозоро Продажі» на 25 січня 2020 року. Ним дуже цікавиться народний депутат, аграрій Олександр Герега», — каже наша джерело.

За словами співрозмовника AgroPolit.com, Герегу цікавить у цьому об’єкті елеватори. «Він може отримати в разі придбання до 100 тис.т елеваторних потужностей для зберігання зернових «Епіцентр Агро», — каже співрозмовник.

Нагадаємо, що раніше Олександр Герега заявив, що будівництво компанією власних елеваторів є одним із кроків, який полегшить отримання кредитів або випуск євробондів для отримання коштів під викуп земель, які наразі орендує «Епіцентр Агро». Наразі Олександр Герега обійшов за обсягом аграрного зембанку Ріната Ахметова і Петра Порошенко. Наразі нардеп входить у першу 15-ку рейтингу найбагатших українців за версією  Forbes. При цьому Олександр Герега один із восьми депутатів-аграріїв, які входять до складу депутатської групи «За майбутнє».