друкувати


Україна збільшила агроекспорт до Саудівської Аравії на 11%

25 січня 2021, 10:30

Експорт української сільськогосподарської продукції до Саудівської Аравії в січні-листопаді 2020 року зріс на 11% й становить $410,9 млн. Про це повідомляє Мінекономіки.

«Найбільші обсяги експорту становлять зернові культури, м'ясо і їстівні субпродукти, жири та масла, молоко і молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед», — сказано в повідомленні.

Також у Мінекономіки повідомили про проведення першого засідання україно-Саудівської робочої групи з розвитку торговельних та інвестиційних відносин у сільськогосподарській сфері.

Метою діяльності цієї робочої групи є вироблення практичних кроків, спрямованих на розширення присутності української сільськогосподарської продукції на ринку Королівства Саудівська Аравія, залучення інвестицій Королівства Саудівська Аравія в розвиток сільського господарства України, Використання логістичних потужностей Королівства Саудівська Аравія для просування української продукції на ринки інших держав регіону (країни Арабської затоки, країни MENA)», — сказано в повідомленні.

 

Нагадаємо, Україна посіла друге місце у світі за обсягом експорту всіх зернових культур.