друкувати


Мінагрополітики потрібно поновити з максимальною кількістю повноважень

26 січня 2021, 10:07

Мінагрополітики повинно бути відновлено у тій частині, в якій воно існувало до його руйнування. Про це AgroPolit.com сказав голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі, експерт ГО «Незалежне експертне партнерство» Віталій Башинський.

«Якщо ми хочемо отримати Міністерство з аграрної політики, а не Міністерство з розвитку сільських територій, яке взагалі мало б бути підпорядкованим Міністерству соцполітики, тому що це на даний момент є соціальним питанням, а не питанням аграрної політики. Якщо ж ми створюємо «фантом», тоді, звичайно, можемо йому передати тільки ту частину, яка непотрібна Міністерству економіки. І тоді це міністерство ні на що впливатиме і його створення буде просто, як кажуть, «фількіною грамотою» для відведення очей і дотримання тих обіцянок, які були дані раніше», – сказав Башинський. 

Нагадаємо, Ігор Петрашко «віджимає» у Мінагрополітики для себе контроль за Держпродспоживслужбою. Держпродспоживслужба на шпагаті: нові деталі «війни» між МЕРТом та Мінагрополітики за контроль на службою.