друкувати


«Гаврилівські курчата» закрили виробництво

24 січня 2021, 08:30

В Україні зупинилося одне з найбільших виробництв курятини – «Гаврилівські курчата». Про це  у коментарі УНН повідомив генеральний директор компанії-виробника «Агромарс» Іван Зазуля.

«Ми вже місяць як не працюємо з виробництва курей-бройлерів. Зупинили виробництво. Працює тільки наша племінна ферма – інкубуємо курчат і відвозимо на свою філію «Курганський бройлер» в Харкові. Наші всі ферми стоять, ми зупинені. Не вигідно цим займатися. Немає жодного виробництва», – говорить Зазуля.

Тим самим він спростовує і причетність «Агромарса» до знятого на відео могильника птиці, яке поширилося у ЗМІ.

Однак за інформацією УНН, відео знято на Гаврилівській птахофабриці (Вишгородський район) «Агромарса» зовсім недавно. Причиною занепаду співрозмовники називають відключення опалення і відсутність корму у птиці.

Поки жодна птахофабрика не взяла на себе відповідальність за могильник. 

Нагадаємо, що у червні 2018 року Національна поліція України (НПУ) та Генеральна прокуратура України (ГПУ) затримали власників агрохолдингу «Гаврилівські курчата» за підозрою в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища.

У березні 2019 року Генпрокуратура України закрила кримінальне провадження проти колишнього народного депутата від Партії регіонів Євгена Сігала і його дружини, які є власниками підприємства Агромарс (торгова марка Гаврилівські курчата).