друкувати


Зупинено роботу 37 підприємств власника агрохолдингу Олега Бахматюка «Укрлендфармінг»

22 січня 2021, 08:00

37 підприємств агрохолдингу  «Укрлендфармінг», який належить бізнесмену Олегу Бахматюку,  стали жертвою особистої війни директора НАБУ Артема Ситника з аграрним бізнесом – вони зупинені через протистояння. Про це повідомляє сайт агрохолдингу. 

«Ось вже півтора роки НАБУ чинить безпрецедентний незаконний тиск на нашу компанію. Тиск, який не має нічого спільного з правосуддям. Замість того, щоб боротись з корупцією топ-чиновників, директор НАБУ Артем Ситник змушує своїх підлеглих боротись з українським виробником. Наслідок цієї війни — це повністю зупинене виробництво на 37 підприємствах групи компаній «Укрлендфармінг», без роботи залишились 13 000 українців, бюджет тільки за минулий рік недоотримав 1,5 млрд грн податків», – ідеться у заяві агрохолдингу.

Зазначається, що через цей тиск закриваються сучасні ферми, в тому числі – унікальні племінні виробництва.

Наслідки для цілої галузі можуть бути просто катастрофічними. Закриваються птахофабрики, виробництво скорочується, а ціни на яйця в Україні стрімко зростають. Виникає питання до НАБУ: цей терор українського аграрного виробника з вашого боку точно в інтересах держави? Робочі місця для 30 000 українців, надання соціальної допомоги 706 населеним пунктам України, 298 000 орендодавців земельних паїв, які співпрацювали з «Укрлендфармінгом», що давало можливість їм годувати свої сім’ї, точно не потрібні Україні? 4 тисячі виробничих об'єктів практично в кожному регіоні країни, великі сучасні елеватори і фабрики, 7,8 млрд грн податків усіх рівнів, сплачених за останні 3 роки (а в середньому компанією сплачувалось 2-3 млрд податків на рік!), 1,1% ВВП України точно потребують знищення?» – наголошують в агрохолдингу.

Також у компанії додали, що створення 1 робочого місця на новій птахофабриці з урахуванням капітальних інвестицій коштує до $500 тис.

 Хто готовий за нинішніх умов інвестувати в Україну такі кошти, щоб відновити втрачений виробничий і експортний потенціал країни, хто створить заново знищені тисячі робочих місць? Питання риторичне. Ми вже неодноразово звертались до Президента і Прем`єр-міністра України і звертаємось ще: ви обіцяли нові робочі місця для українців, ви обіцяли інвестиційних нянь для бізнесу. А по факту ваш чиновник Артем Ситник просто нищить ті підприємства, які в непростих умовах кризи намагаються працювати, створювати український продукт, давати роботу людям, платити податки. Ми наводимо список підприємств, вже зупинених через тиск НАБУ на «Укрлендфармінг», – зазначили в «Укрлендфармінгу».

І додали, що у разі, якщо Артем Ситник не зупиниться в цьому беззаконні, список буде тільки збільшуватись.

Нагадаємо, що Нацполіція відмовила НАБУ про подання Бахматюка до баз Інтерполу.