друкувати


Уряд не визначився із відповідальними за сільські території, децентралізацію та політику Держпрожспоживслужби

21 січня 2021, 07:00

В уряді не визначилися якому міністерству делегувати відповідальність за розвитком сільських територій, децентралізацію та політику Держпродспроживслужби. Про це ідеться у матеріалі на АgroРolit.com.

«Хто опікуватиметься розвитком сільських територій? Адже наразі ми бачимо спробу Мінрегіону підім’яти це питання під себе. За логікою цю функцію мало би забрати під себе Мінагрополітики, бо в його віданні розвиток галузі і написання стратегії АПК, а сільські території — частина АПК», – ідеться у матеріалі.

Друге питання – хто відповідатиме за децентралізацію?

«За логікою — Мінрегіон. А за земельну? Мало б Мінагрополітики. Словом, навіть якщо і знайдуть крайнього у цьому питанні — без галочки «Done» лишиться невід’ємна складова децентралізаційної реформи — питання її законності в принципі. Йдеться про внесення змін у Конституцію України, які мають узаконити її, бо наразі у Основному законі немає поняття ОТГ, лише — громада. Тобто умовно КСУ може за позовом депутатів будь-якої миті створити ще один заморожений конфлікт української політики на кшталт мовного закону, ринку землі та багатьох інших подібних питань», – зазначається у блозі.

Третім питанням залишається хто визначатиме політику в сфері Держпродспожвислужби.

Деталі – за посиланням.

Нагадаємо, що Мінрегіон хоче забрати у Мінагро функції контролю за розвитком сільських територій.