друкувати


Аграрії майже у 2 рази наростили виробництво зернових і олійних в Україні за 10 років

20 січня 2021, 11:00

За останнє десятиліття Україна майже подвоїла виробництво зернових і олійних культур з 50 до 90 млн т. Однак зараз недостатньо виростити багатий урожай. Про це повідомляє infoindustria.com.ua.

«На перше місце виходить якість і безпека отриманого врожаю. Це викликає необхідність їх контролю на всіх стадіях обороту врожаю, від моніторингу вирощування до контролю якості якості зерна нового врожаю, контролю якості та безпеки при зберіганні, переробці та реалізації. Оскільки левова частка продукції зернової та олійної галузі відправляється на експорт (у сирому або переробленому вигляді), зібраний урожай повинен відповідати міжнародним вимогам безпеки», – говорять аналітики ІА «Інфоіндустрія».

Серед параметрів які потребують особливої ​​уваги, називаються контроль вмісту небезпечних хімічних сполук, що використовуються у вигляді мінеральних добрив і ЗЗР при проведенні польових робіт, і потрапляють у навколишнє середовище і оброблювані сільськогосподарські культури.

Особливо важливий такий контроль при виробництві харчової та кормової продукції, при експорті в країни, де регламентується законодавством вміст пестицидів, діоксинів і поліароматичних вуглеводнів. Зазначені обмеження можуть значно ускладнити експорт української агропродукції. Український ринок повинен бути гнучким і швидко підлаштовуватися під мінливі реалії, щоб зберегти конкурентоспроможність», – додали експерти.

Нагадаємо, що названо регіон-лідер за врожайністю зернових та зернобобових культур.