друкувати


В уряді повідомили, яку законодавчу роботу здійснять за 6 місяців до запуску ринку землі

20 січня 2021, 09:00

До запуску ринку землі в Україні, який стартує 1 липня 2021 року, в уряді планують розробити та імплементувати земельне законодавство, запровадити дерегуляцію у сфері земельних відносин, передати повноваження місцевим громадам по розпорядженню землями, запровадження системи електронних аукціонів, земельного моніторингу.  Про це йшлося під час зустрічі керуючого комітету із земельної реформи із учасниками впровадження ринку землі, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Повідомляється, що пріоритетом Кабінету міністрів на 2021 рік залишається впровадження ринку землі та забезпечення всіх потрібних інструментів для його успішного функціонування.

«Усі пріоритети уряду України щодо подальшого впровадження земельної реформи поширюються і на 2021 рік, адже за півроку стартує ринок землі. Для нас важливо забезпечити усі необхідні передумови для успішного запуску земельного ринку та його подальшого функціонування», – зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Провідний експерт Світового банку Клаус Дейнінгер відзначив на зустрічі, що в Україні є всі передумови для впровадження прозорого ринку землі, що підвищить ефективність використання земельних ресурсів, забезпечить основу для розвитку сільського господарства, сільських територій та місцевого населення. Він запевнив, що Світовий банк та Євросоюз готові і надалі надавати технічну підтримку та інші ресурси для успішного впровадження земельної реформи в Україні.

Учасники зустрічі домовилися, що «дорожня карта» подальшої спільної роботи в рамках Керуючого комітету із земельної реформи буде остаточно затверджена на початку лютого.

Нагадаємо, що у 2020 році залишилося невирішеним питання розпорядження землями сільськогосподарського призначення.