друкувати


У Кабміні хочуть боротися із змінами клімату, саджаючи ліс

20 січня 2021, 08:00

Під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату. Серед пріоритетів розвиток енергоефективності, трансформація вугільних регіонів, правильне управління відходами та заліснення. Про це на засіданні повідомив Денис Шмигаль

«Мета нашої сьогоднішньої першої зустрічі це запуск роботи нашої міжвідомчої групи шляхом представлення пріоритетів у головних сферах «Європейського зеленого курсу». Це планування майбутньої роботи відповідно до визначених пріоритетів», — сказав Шмигаль.

Він назвав основні пріоритетні напрямки на порядку денному парламенту і уряду:

Довідка. «Європейський зелений курс» є дорожньою картою заходів, які перетворять Євросоюз на ефективну, стійку та конкурентоспроможну економіку, визначать засоби перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року, стимулюючи розвиток економіки, покращення здоров’я та якості життя людей, а також трансформують кліматичні та екологічні виклики на можливості у всіх сферах та політиках ЄС, гарантуючи справедливий та інклюзивний характер зеленого переходу.

Нагадаємо, що Угода про асоціацію з ЄС поширює на Україну усі ключові директиви у сфері захисту довкілля.