друкувати


Профінансовано перші проекти аграрного сектору

4 серпня 2016, 17:10

AgroChallenge профінансував перші проекти аграрного сектору. Про це повідомляє Аграрний тиждень.

Цей грантовий фонд інноваційного розвитку аграрного сектору України створено для фінансування ІТ-інноваційних та перспективних проектів на ранніх стадіях розвитку, наповнення якого здійснюватиметься за рахунок компаній та меценатів, зацікавлених у розвитку інновацій у агросекторі.

Мета та завдання Фундації: відбір та підтримка перспективних та новітніх проектів/технологій для АПК України, розвиток наукового потенціалу країни та можливість впливати на власне майбутнє.
Грантовий фонд передбачає можливість для компаній та фізичних осіб інвестувати кошти на розвиток та підтримку різноманітних корисних проектів в агросекторі. Це інноваційні та пріоритетні напрямки розробок, які обирають експерти агросфери: науковці та бізнес-фахівці.

Команди, що пройшли конкурсний відбір за рішенням грантової комісії отримують грант до 25.000$ на розвиток проекту та залучаються до участі в бізнес-акселераторі.

Акселераційна програма для команд допомагає якісно опрацювати проекти та довести їх до прототипу та етапу презентації потенційним інвесторам. Фахові галузеві ментори допоможуть з експертизою та перевіркою гіпотез. В нас також є етап залучення інвестицій: команда грантового фонду допомагає проектам знайти перші інвестиції під реалізацію інноваційних проектів.

Тобто участь у грантовому фонді допомагає проектним командам сформувати завершену концепцію, знайти фінансування та зробити перші важливі кроки на шляху від розвитку до реалізації ідей.

Грантовий фонд надає безповоротну фінансову допомогу молодим інноваційним проектам (стартапам) у таких пріоритетних напрямках, як рослинництво, тваринництво, інноваційний розробки або комп'ютеризація в АПК, переробка с/г продукції, меліорація, садівництво, енергозберігаючі технології, с/г машинобудування, моделі сучасного села, виробництво комбікормів, добрив, с/г техніки, молочна промисловість, аналіз ґрунтів і посівів, електронна комерція та ін.

Кожна проектна заявка проходить багаторівневу експертизу: оцінка експертами агробізнесу та інвесторами, презентація проектів наживо, розгляд грантовою комісією.