друкувати


Понад 360 виробники тваринницької продукції отримали право експорту до ЄС – Мінекономіки

16 січня 2021, 12:04

За 5 років від початку дії Угоди про асоціацію Європейський Союз залишається найбільшим торговельним партнером України з питомою вагою торгівлі товарами 40,7%. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Понад 14 тисяч компаній щороку експортують свою продукцію до ЄС. А станом на середину січня право експорту своєї продукції до Європейського Союзу мають вже 362 українські підприємства, які виробляють продукцію тваринного походження і до якої висуваються найсуворіші вимоги з боку ЄС», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Він зауважив, що уряд активно проводить реформи в галузі технічного регулювання, публічних закупівель, санітарних та фітосанітарних заходів, вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів, митної справи.

Успішне впровадження зазначених реформ дозволить усунути бар’єри в торгівлі та забезпечить вільніший доступ до внутрішнього ринку ЄС для наших компаній. Вже сьогодні ми бачимо, що готові йти далі у наших європейських прагненнях», – додав міністр.

Урядовець зазначив, що вже досягнуто помітного прогресу у підготовці України до приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту, Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, впровадження програми Авторизованого економічного оператора, а також вдосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності на митниці відповідно до правил ЄС.

У довгостроковій перспективі Україна зорієнтована стати європейським логістичним і транзитним хабом, провідним виробничим майданчиком та основним постачальником екологічно чистих продуктів для Європи», – підкреслив Петрашко.

Нагадаємо, що нардеп попередив про критичний стан галузі тваринництва в Україні.