друкувати


Розробили законопроєкт, який передбачає спрощення оформлення землі та підключення будинків до електроенергії

17 січня 2021, 09:03

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг презентував проєкт Закону, який передбачає спрощення оформлення землі та підключення будинків до електроенергії. 

Проєктом передбачається внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо спрощення земельних відносин, запровадження механізму єдиного вікна з метою узгодження проектної документації на будівництво, реконструкцію та/або технічне переоснащення електричних мереж зовнішнього електрозабезпечення електроустановок замовника.

Зокрема, пропонується:

Значна частина законопроекту присвячена правилам укладення договору про сервітут. Також проєкт Закону містить норми щодо зміни цільового призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення, що перебувають у державній чи комунальній власності для розміщення на них лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури здійснюється без погодження з Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, в Україні працюють над законопроєктом про енергетичні рослини. Земельна реформа України – дайджест головних подій 2020 року.