друкувати


У курячих крильцях з Польщі виявлено сальмонеллу – Держпродспоживслужба  

15 січня 2021, 13:00

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів виявила сальмонелу в курячих крильцях, які завезли в Україну з Польщі. Про це повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Києві у Фейсбуці.

«Інформуємо про виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер \ брокер: Nowaco A/S, Aalborg ) та до України (отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс», вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371)», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як зазначили у відомстві, відповідно до рахунку-фактури із Республіки Польща, на українське підприємство «Агропобутсервіс» було направлено заморожену курячу печінку.

Держпродспоживслужба зобов'язала вилучити з обігу ці харчові продукти і мають бути вилученні з обігу. У термін не більше двох робочих днів оператор ринку має письмово поінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з цим харчовим продуктом.

Нагадаємо, що у курячих яйцях, вироблених в Україні, в результаті аналізів, зроблених у Латвії, знову виявлено ​​сальмонелу