друкувати


Для «Укрзалізниці» основна проблема 2020 року – відсутність чіткого розуміння зі сторони власника цілей компанії

17 січня 2021, 07:00

Про основну проблему «Укрзалізниці» 2020-го року – відсутність чіткого розуміння зі сторони власника цілей компанії у коментарі AgroPolit.com розповів директор з розвитку бізнесу Укрзалізниці (2019-2020 рр.) Андрій Рязанцев.

«Яку залізницю будувати? Орієнтовану на соціальні потреби держави чи на отримання прибутку та зростання ринкової вартості? Від цього ідуть похідні – неможливість встановлення показників ефективності для менеджменту, відповідно підбір менеджерів до Наглядової ради таких, яким все рівно куди плисти, і т.д. – наголосив Андрій Рязанцев. – Все дуже просто – виконувати стратегію розвитку компанії, оцифровану у натуральні та грошові показники. У чітко визначені строки. Оцінювати саме за цими критеріями менеджмент». 

За його словами, показники мають екстраполюватися на нижчі щаблі і бути предметом єдиним критерієм оцінювання при визначенні відповідності займаній посаді та преміювання.  

Нагадаємо, Укрзалізниця у 2021 році не пропонуватиме підвищувати тарифи на вантажні перевезення. Укрзалізниця у грудні збільшила обсяги вантажоперевезень.