друкувати


Україна ледь не пропустила терміни оскарження рішення GAFTA по виплаті ДПЗКУ $ 62 млн Китаю

14 січня 2021, 08:03

Україна в кінці грудня 2020 року ледь не спізнилася з подачею апеляції щодо рішення суду GAFTA  у справі про виплату ДПЗКУ $62 млн за умовою китайського контракту про сплату так званих $5 за тонну. Про це повідомило джерело AgroPolit.com, ознайомлене з деталями цієї події.

Як стверджує джерело, пікантність ситуації у тому, що «подачу апеляції на рішення GAFTA затягувалося українською стороною до останнього» і «навіть складалося враження, що це робиться спеціально, бо це комусь вигідно».

 

 

Лише під натиском учасників ринку, які розуміли, що не подача апеляції означає автоматичну претензію китайської сторони про виплату ДПЗКУ визначених GAFTA $62 млн», — розповідає джерело.

AgroPolit.com надіслав офіційний запит у ДПЗКУ і готовий подати відповідь компанії.

Нагадаємо,  ДПЗКУ в березні 2020 року програла судовий спір у 4 млн доларів китайської компанії ССЕС в міжнародному арбітражному суді при GAFTA. У травні 2020 року з'явилася інформація, що ДПЗКУ отримало майже 2 млрд грн збитків у 2019 році. У МЕРТі триває дискусія віддавати чи ні на приватизацію компанію.

Нещодавно у держкомпанії відбулися кадрові ротації: змінився т.в.о компанії – на заміну Василю Коваленку прийшов екс-депутат облради від «Батьківщини» Андрій Власенко.