друкувати


Китай ввів ф'ючерси на живих свиней

12 січня 2021, 11:30

Китай запустив ф'ючерсний контракт на живих свиней, мета якого — дати ринку інструмент для хеджування цінових ризиків після африканської чуми свиней. Однак у перший же торговий день ф'ючерси показали падіння. Про це повідомляє Bloomberg.

Контракт на Далянській товарній біржі впав відразу майже на 13%.

Ф'ючерсні контракти стануть першим продуктом в Китаї, що дозволяє поставки живих тварин. Також це сприятиме стандартизації порід свиней відповідно до правил і специфікацій біржі.

«Очікується, що обсяг торгів «живими» ф'ючерсами на свиней буде величезним, враховуючи актуальність продукту для економіки в цілому», — говорить аналітик брокерської компанії Orient Futures з Шанхаю Лі Мойю.

За її словами, спочатку в торгівлі будуть домінувати провідні виробники країни.

Розмір контракту в Даляні становить 16 тонн. За словами представників біржі, це еквівалентно загальній вазі тварин у повній вантажівці, що є звичайним способом перевезення свиней в Китаї.

Біржа також зробила кроки, щоб уникнути спекулятивної торгівлі, яка спостерігалися на китайських товарних біржах в минулому, коли натовпи національних спекулянтів накопичували все — від яєць до залізної руди.

Нагадаємо, нардеп попередив про критичний стан галузі тваринництва в Україні.