друкувати


Відновлення Мінагрополітики відбудеться у січні 2021 року – постанова Кабміну

7 січня 2021, 13:06

Уряд ухвалив постанову № 1344 від 28 грудня 2020 року — вона передбачає, що відновлення МінАПК має завершитися до 1 лютого 2021 року. Постанова вступила в дію з 6 січня 2021 року, повідомляється на Урядовому порталі.

Зокрема, уряд постановив відмінити рішення про реорганізацію МінАПК шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Також вказаним відомствам доручили у місячний строк підготувати і внести на розгляд уряду проєкти положень про відповідні центральні органи виконавчої влади, а також пропозиції щодо внесення змін до актів, що випливають із цієї постанови.

За словами голови Мінагрополітики Романа Лещенка, постанова уряду № 1344 вступає у дію з 6 січня 2021 року.

Найближчим часом Міністерство аграрної політики та продовольства буде повністю відновлене і вже розпочне роботу", — написав Лещенко у Facebook.

"Попереду багато завдань та викликів, над якими потрібно працювати: це і формування дієвої стратегії розвитку галузі на найближчі 10 років, і поступальний рух земельної та аграрної реформи, запуск прозорого державного реєстру одержувачів бюджетної підтримки, впровадження повноцінного агрострахування, комплексне вирішення проблеми зрошення та залучення інвестицій для таких проектів, врегулювання складних викликів в біобезпеці і якості продовольства.

Принципи моєї роботи будуть незмінними: будемо впроваджувати всі проекти швидко та ефективно, якими б амбітними вони не здавались. Тепер аграрії мають свій голос в уряді. Я вірю, що нам все вдасться", — додав він.