друкувати


Інститут охорони ґрунтів паспортизував 19,8 млн га сільгоспземель

6 січня 2021, 15:51

Інститут охорони ґрунтів паспортизував 19,8 млн га сільгоспземель, повідомляє Аgrotimes.ua.

Нагадаємо, опубліковано деталі дорожньої карти земельної реформи 2021.

Державна установа «Інститут охорони ґрунтів України» завершує одинадцятий тур агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення (2016-2020 рр.). Так, Інститут формує унікальну відкриту базу даних про стан ґрунтів України.

Про це розповіла вчений секретар ДУ «Держґрунтохорона» Світлана Романова.

За період діяльності установи зібрано цінний інформаційний матеріал за характеристиками та динамікою змін показників родючості ґрунтів та їх забруднення токсичними речовинами. За результатами дослідження  надається агрохімічний паспорт поля, земельної ділянки та фотографічний паспорт по рівню забезпеченості елементами живлення, що досліджувались на певній ділянці», – зазначила Світлана Романова.

За її словами, протягом десятого туру здійснили агрохімічну паспортизацію 19,8 млн га земель сільськогосподарського призначення, у результаті чого видали 360,8 тис. агрохімічних паспортів.

«Замовникам видали пакет документів з детальною інформацією про кожне поле, а саме: показники родючості, ступінь забезпечення макро- та мікроелементами, наявність чи відсутність забруднення, рекомендації щодо внесення мінеральних і органічних добрив під запланований врожай, картографічні матеріали вмісту поживних речовин в ґрунті», – додала фахівець.