друкувати


Як продати або купити землю — покрокова інструкція для фермера

6 січня 2021, 13:55

Купити або продати земельну ділянку — не поле перейти. До такої операції треба підходити виважено, детально проаналізувавши розташування, стан ділянки, наявні документи, а також всі можливі ризики. А як це зробити фермеру, який не володіє відповідними юридичними знаннями? Отже, як розібратись в аспектах купівлі-продажу земельних ділянок від початку процесу і до нотаріального укладання договору, пояснив в матеріалі Kurkul.com засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович.  

«Земельні котики»: правильно будуй земельну політику

За його словами, у покупців операції купівлі починаються насамперед із планування середньої вартості землі, яку вони готові придбати в межах певних регіонів, та об'єму земель для володіння оперативним резервом коштів. 

Наступний етап — пошук власників, що готові продати землю. Він може відбуватись різними методами. Найпростіший із них — «сільські чутки». Зазвичай об'єкти купівлі знаходяться за межами населених пунктів, а їх власники живуть у селах, тож цей метод полягає в розповсюдженні інформації серед місцевих жителів про те, що певна агрофірма або фізична особа має намір купити ділянку», — повідомив Дем'янович.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Як продати або купити землю — покрокова інструкція для фермера