друкувати


Першопричина виникнення проблем у залізничній галузі – потужний вплив олігархів на законодавця

6 січня 2021, 10:59

Першопричина виникнення проблем у залізничній галузі – потужний вплив олігархів на законодавця. Так прокоментував для Agropolit.com причину виникнення проблем в галузі засновник транспортно-логістичної компанії «Зертек», член логістичного комітету Європейської Бізнес Асоціації Юрій Щуклін.

За його словами, найактуальнішою проблемою залізничної галузі у 2020 році була відсутність відповідних історичному моменту та реальним умовам компетенцій фахівців, наділених повноваженнями та обов’язками та відсутністю в діючих «героїв» залізничної галузі благородної мотивації. Всі інші проблеми є похідними. 

Першопричиною виникнення цієї проблеми у залізничній галузі я вважаю наявністю потужного впливу олігархів на законодавця, інформаційний простір та формування особливих українських «правил та традицій» введення бізнесу в нашій пострадянській країні. А також наша національна, домінуюча над принципами жадібність. Все впирається постфактум у кадрову проблему: керманичі залізничної галузі не здатні визначити справжню найголовнішу мету розвитку сектору, а також – не можуть синтезувати рішення по досягненню поставлених задач в галузі. Тому і намагаються  зламати діючі системи планування, тарифоутворення чи розподілу маршрутів. Найефективніше цю проблему можно було б вирішити відлученням інформпростіру від олігархів, популістів-імітаторів та відвертих мародерів», – вважає Щуклін.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Головні виклики АПК у 2021 році: ринок землі, посуха, зрошення, експорт, фермерство, елеватори, зовнішні ринки, додана вартість, форварди, залізниця, кредитування