друкувати


Для компенсацій відсотків за кредитами на купівлю с/г землі створено прозорі та зрозумілі правила

4 січня 2021, 13:35

Для компенсацій відсотків за кредитами на купівлю с/г землі створено прозорі та зрозумілі правила, механізм реалізації погоджено з банкірами, тому справа тільки за класичним для економіки процесом — формуванням попиту і пропозиції. Такою думкою в коментарі для AgroPolit.com поділився народний депутат України, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

За його словами, гривня як спільний знаменник для всіх економічних процесів в державі – найкраща та найуніверсальніша допомога, хоча у 2021 році в бюджеті на підтримку аграрної галузі необхідних обсягів коштів ми не бачимо.

Впевнений, що вже наприкінці 2021 року ми зможемо проаналізувати перші результати відкритого ринку землі та, за потреби, корегувати як законодавство, так і фінансовий механізм допомоги та гарантій національним сільгоспвиробникам. Якщо новий міністр врахує допущені помилки, презентує Стратегію розвитку АПК з Програмою її реалізації, одночасно спробує повернути ті вкрадені 5 млн га землі, що належала державі, потім створить іпотечний банк, тоді можна рухатись далі, не зупиняючись», – заявив Чайківський.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Головні виклики АПК у 2021 році: ринок землі, посуха, зрошення, експорт, фермерство, елеватори, зовнішні ринки, додана вартість, форварди, залізниця, кредитування