друкувати


Названо суму дивідендів державі, сплачених АТ «Аграрний фонд» за останні роки

4 січня 2021, 11:27

АТ «Аграрний фонд» сплатив державі 719 млн грн дивідендів, починаючи з 2013 року. Таку цифру озвучив в інтерв’ю AgroPolit.com в.о. голови АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук, коментуючи суму сплачених за останні роки компанією та її фінансовий стан.

 «Компанія заробляє гроші, сплачує податки і дивіденди, фінансує фермерів, кожного року ці суми різні – але вони суттєво допомагають малому і середньому сільгоспвиробникові. Зокрема, з 2013 року АТ «Аграрний фонд» сплатив близько 5,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. В тому числі 719 млн грн дивідендів. Звичайно, у нас є проблеми з успадкованими боргами, але вони не є ні заслугою теперішнього менеджменту, ні наслідком засад функціонування самого акціонерного товариства», — пояснив він.

Богдан Банчук нагадав, що АТ «Аграрний фонд» не фінансується з державного бюджету. «Компанія при професійному менеджменті отримує прибуток, створює робочі місця, сплачує податки і дивіденди державі», — пояснює він.

При цьому додав в.о. голови  АТ «Аграрний фонд», прибуток АТ «Аграрний фонд» не є самоціллю.

Наша ціль – стимулювати ринок і фінансово підтримувати вітчизняних сільгоспвиробників… Сільгоспвиробники за всі роки роботи АТ «Аграрний фонд» отримали колосальну фінансову підтримку. Банки не можуть забезпечити потребу аграріїв у доступному фінансуванні, в свою чергу, АТ «Аграрний фонд» в різних обсягах, але щороку її забезпечував… Також АТ «Аграрний фонд» здійснює непрямий внесок у функціонування ринку зернових, позитивно його стимулюючи. АТ «Аграрний фонд» виставляє індикативні ціни на різні групи товарів і на різні послуги», — каже він.

Нагадаємо, що що АТ «Аграрний фонд» успішно завершує рік і акумулював фінансовий ресурс на форвард 2020/2021 маркетингового року. Зокрема, компанією озвучено загальний план закупівель – 160 тис. т: 150 тис. т – продовольча пшениця (2-3 клас) та 10 тис. т – жито. Нині вже законтрактовано близько 35 тис. т продовольчої пшениці врожаю 2021 року.