друкувати


Фермери та інші землекористувачі повинні підвищувати родючість ґрунтів та зберігати корисні властивості обробляємої землі

4 січня 2021, 07:00

Власники і землекористувачі, в тому числі орендарі, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності зобов'язані здійснювати ряд кроків. Про це у блозі на AgroPolit.com повідомляє фахівець з питань землеустрою та права Оксана Яковенко.

Відповідно до чинного законодавства землекористувачі мають право:

Згідно з пунктами 1.3, 1.4 Порядку ведення агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки, затвердженого наказом Мінагрополітики від 11.10.2011 № 536, агрохімічний паспорт поля, земельної ділянки є результатом агрохімічної паспортизації всіх земель сільськогосподарського призначення, яка проводиться з метою державного контролю за зміною показників родючості, забруднення ґрунтів токсичними речовинами і радіонуклідами, раціонального використання земель сільськогосподарського призначення. 

Об`єктами агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення є: рілля, у тому числі зрошувана, осушена; сіножаті і пасовища; багаторічні насадження.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Чи зобов’язаний власник земельної ділянки дбати про якість грунту