друкувати


Прийняття закону про адміністративний устрій – основа для подальшого розвитку громад

3 січня 2020, 11:00

Закон про адміністративний устрій – є генеральним планом розвитку громад, тож його прийняття – це основа для подальшого успішного розвитку ОТГ.  Про це заявив у інтерв’ю AgroPolit.com перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко.

 

 

 

 

 

Якщо ми хочемо побудувати будинок, ми спочатку малюємо архітектурно-будівельний план, визначаємо земельну ділянку, на якій він буде стояти, проводимо геодезію, дивимося глибину грунту для того, щоб поставити правильний фундамент. І лише після цього щось будуємо. Тому закон «Про засади адмінустрою» — це, власне, той документ, який потрібен визначати, яким чином органи місцевого самоврядування об’єднуються, яким чином те чи інше село може вийти з під юрисдикції однієї сільської ради і перейти під юрисдикцію, умовно, іншої сільської, селищної і міської ради», — наголосив Іван Фурсенко.

Нагадаємо, що  законопроект №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України, який визначає основні засади адміністративно-територіального устрою, порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів в Україні» отримав схвалення уряду України.