друкувати


Депутатська група агробарона Андрія Веревського – основний парламентський «підголосуй» за економічні питання для слуг

1 січня 2020, 12:00

Депутатська група «Довіра» у парламенті, яку пов’язують з агробізнесменом (власник «Кернел»)  Андрієм Веревським, активізувалася у Раді в якості постійного партнеру президентської політсили «Слуга народу» у голосуваннях за економічні питання. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com повідомив експерт з політики та місцевого розвитку Олександр Солонтай.

Нагадаємо, що спочатку ця група відзначилась невдалою спробою проштовхнути через парламент соєво-ріпакових поправок. У 2020 році ж з’явилася інша лобістська ініціатива – зниженням ставки експортного ПДВ (закон 3656) на низку продуктів (в тому числі соняшникову олію) в бік зниження – з 20 до 14%. Крім того, депутати «Довіри» (парламентська група Андрія Веревського) активно підголосовують у тандемі зі «слугами».

Солонтай ось так пояснив, про що свідчать такі рухи цієї групи.

Група «Довіра» є головним партнером «Слуги народу» з економічної політики. Від окремих законопроєктів до бюджетних ця група мажоритарників тісно співпрацює з депутатами від Володимира Зеленського. Фактично це ядро коаліції, до якого час від часу примикають інші фракції. На мою думку, в групи є всі шанси посилюватися надалі, місцеві вибори для групи також були сприятлив», — каже віні.

Нагадаємо, що 17 грудня парламент зібрав більше 226 голосів за законопроект 3656 – зниження ставки експортного ПДВ з 20 до 14% для агросектору. У агродебатах AgroPolit.com читайте, що це: боротьба зі скрутками чи преференція Андрію Веревському?.