друкувати


Названо багатомільйонне джерело наповнення бюджетів ОТГ протягом семи років

31 грудня 2020, 12:00

Найкоротший шлях наповнення бюджету і спілкування з орендарями в межах ОТГ  – це продаж права оренди на аукціоні. Про це у блозі на latifundist.com розповів засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович

«Здані в оренду землі сільськогосподарського призначення дозволять ОТГ отримувати прибуток протягом мінімум 7 років. А це, наприклад, 1,5 млн грн на рік з 1 тис. га землі, при обліку що сума оренди складе 1,5 тис. грн з га. Якщо ж за ділянку борються відразу кілька користувачів, то сума оренди може вирости і до 8-10 тис. рн з га. А це вже 10 млн грн. Плюс оподаткування», – написав він .

На думку засновника сервісу Feodal.Оnline Андрія Дем'яновича, продаж права оренди на аукціоні– стабільне джерело наповнення бюджету без договорів резервування земельних ділянок, співфінансування.

Завдання ОТГ, як і звичайного продавця на ринку, рекламувати свій товар. Чим краще ви прорекламіруете проведення аукціону, тим вище шанс отримати більшу конкуренцію і збільшити ставки за акційними землям. У цьому вам може допомогти Zemelka.ua. За допомогою цього сервісу у вас є можливість безкоштовно розмістити оголошення про проведення аукціону і тим самим збільшити кількість учасників. Ваше завдання –  розповісти про аукціон, достукатися до кожного орендареві і, відповідно, збільшити надходження до бюджету», – додав він.

Засновник сервісу Feodal.Оnline наголосив, що така ж ситуація – із земельним банком ОТГ.

Вам і вашим працівникам потрібно постійно володіти актуальною інформацією. Це дасть можливість планувати бюджет по надходженню податків і бачити всю картину цілком. Найкоротший шлях наповнення бюджету і спілкування з орендарями в межах ОТГ. Продаж права оренди на аукціоні – це найкоротший шлях наповнення бюджету і спілкування з орендарями в межах ОТГ»,  – зазначив експерт .

Нагадаємо, народний депутат («За майбутнє»), секретар комітету  з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський подав до законопроект 2194 про земельну децентралізацію зміни, якими запропонував реалізовувати переважне право продажу сільськогосподарських земель на аукціонах.