друкувати


Мультиплікаційний економічний від дії закону про ринок землі 552-IX Україна відчує за 7-10 років – прогноз

31 грудня 2020, 15:00

Мультиплікативний ефект від дії закону про ринок землі 552-IX у суміжних з агросектором  галузях буде відчутний за 7-10 років. Такий прогноз в інтерв’ю AgroPolit.com озвучив голова підкомітету з питань економічної та фінансової політики в агропромисловому комплексі аграрного комітету, депутат «Слуги народу» Артем Чорноморов.

«Щодо логіки закону 552-IX, то ринок землі нам потрібен. Його потрібно було запроваджувати ще позавчора. Сьогодні ми просто намагаємося виконати домашнє завдання по земельній реформі ще наших попередників. Якщо домашню роботу не провести й зараз, то кількість чорної оренди та тіньового ринку землі в Україні з кожним роком зростатиме дедалі більше», – пояснює голова підкомітету з питань економічної та фінансової політики в агропромисловому комплексі аграрного комітету.

Аграрне законодавство

За словами Артема Чорноморова, економічний від прийнятого закону про ринок землі 552-IX ми відчуємо за пару років.

Від запуску ринку землі варто очікувати через 7-10 років мультиплікативного ефекту за рахунок суміжних галузей, як от насінництво, сільгоспмашинобудування, кооперація та інші», – пояснив він.

Декларації аграрних політиків

Нагадаємо, що ознайомитися з основними положеннями закону можна у матеріалові. А комплексне бачення земельної реформи та дорожня карта запуску ринку землі на 2021 рік уже озвучена.