друкувати


У АТ «Аграрний фонд» озвучили три досягнення за 2020 рік.

31 грудня 2020, 09:00

Фінансова підтримка сільгоспвиробників, непрямий позитивний внесок у функціонування ринку зернових та отримання прибутку – це три базові стовпи у діяльності АТ «Аграрний фонд». Про це в інтерв’ю AgroPolit.com розповів в. о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук.

Відповідаючи на запитання AgroPolit.com  про те, навіщо потрібен АТ «Аграрний фонд», тобто що саме він робить для внутрішнього ринку та аграріїв, Богдан Банчук назвав три речі.

«По-перше, сільгоспвиробники за всі роки роботи АТ «Аграрний фонд» отримали колосальну фінансову підтримку. Банки не можуть забезпечити потребу аграріїв у доступному фінансуванні, в свою чергу, АТ «Аграрний фонд» в різних обсягах, але щороку її забезпечував», — каже він.

Нагадаємо, що АТ «Аграрний фонд» успішно завершує рік і акумулював фінансовий ресурс на форвард 2020/2021 маркетингового року. Зокрема, компанією озвучено загальний план закупівель – 160 тис. т: 150 тис. т – продовольча пшениця (2-3 клас) та 10 тис. т – жито. Нині вже законтрактовано близько 35 тис. т продовольчої пшениці врожаю 2021 року.

По-друге, розповідає в. о. голови правління, АТ «Аграрний фонд» здійснює непрямий внесок у функціонування ринку зернових, позитивно його стимулюючи. Так, АТ «Аграрний фонд» виставляє індикативні ціни на різні групи товарів і на різні послуги.

По-третє, АТ «Аграрний фонд» не фінансується з державного бюджету. Компанія при професійному менеджменті отримує прибуток, створює робочі місця, сплачує податки і дивіденди державі. Разом з тим прибуток АТ «Аграрний фонд» не є самоціллю. Наша ціль – стимулювати ринок і фінансово підтримувати вітчизняних сільгоспвиробників», — підкреслив Богдан Банчук.

Нагадаємо, що за останні 7 років АТ «Аграрний фонд» сплатив близько 5,8 млрд грн податків та зборів.