друкувати


Цьогоріч аграрії зібрали 83,8 млн т рослинницької продукції, — Мінекономіки

30 грудня 2020, 17:00

За 2020 рік українські сільгоспвиробники зібрали 83,8 млн т основних сільськогосподарських культур. Про це заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький написав у Facebook.

Заступник міністра зазначив, що протягом року українськими сільгоспвиробниками було зібрано 83,8 млн тонн основних сільськогосподарських культур з площі 24,1 млн га.

За словами Висоцького, станом на 24 грудня 2020 року з України було експортовано 25,07 млн т зернових та зернобобових (з продуктами їх переробки). Зокрема, 12,36 млн т пшениці, 3,74 млн т ячменю, 8,57 млн т кукурудзи. Наразі 15,49 млн т зерна знаходиться на зберіганні.

Урядовець нагадав, що уряду разом із основними стейкхолдерами зернового ринку у 2020 році вдалося забезпечити стабільність на ринку зерна.

Ми налагодили постійну координацію між міністерством та учасниками ринку зерна шляхом укладання Меморандуму про взаєморозуміння. Наша співпраця в рамках цього документу і постійний моніторинг ринку забезпечують прогнозованість експорту зернових та стабільність ринку всередині країни», — написав Висоцький.

Також він додав, що разом з аграрними асоціаціями було підписано додаток до Меморандуму щодо граничних обсягів експорту зернових культур, що є усталеною практикою з метою збереження стабільності та прогнозованості ринку зерна.

Нагадаємо, аграрії Чернігівщини зібрали рекордний урожай зернових і зернобобових.