друкувати


Ігор Петрашко розповів про деталі поновлення Мінагрополітики, розподіл функцій та заступників

29 грудня 2020, 13:00

Постановою уряду в Україні відновлена робота Мінагрополітики шляхом відміни приєднання до Мінекономіки. Про це під час прес-конференції повідомив міністр розвитку економіки Ігор Петрашко, повідомляє AgroPolit.com.

Також він розповів про розподіл функцій та заступників між двома відомствами.

«Дано старт відновленню Мінагрополітики. Ми максимально швидко рухатимемося. Я хочу заспокоїти всіх аграріїв – усі програми, заплановані на 2021 рік будуть реалізовані – спочатку в нашому міністерстві економіки, а після повноцінного запуску Мінагро вони плавно перейдуть до нього», — зазначив Ігор Петрашко. 

Він додав, що функції Мінагрополітики та Мінекономіки не пересікатимуться – приймуть постанову про розмежування функцій двох міністерств. Відбудеться воно у найближчій термін.

Ми передаємо 150 людей у Мінагрополітики та всі сільськогосподарські департаменти», — додав Ігор Петрашко. 

Щодо аграрних заступників міністра, питання їх збереження обговорюватиметься із новим міністром аграрної політики.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства.

Деталі читайте у матеріалі - Роман Лещенко – міністр аграрної політики: досьє, погляди на розвиток АПК, досягнення в Держгеокадастрі.

Додамо,що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).