друкувати


В Україні ініціюють збільшення податків для сировинної галузі агросектору

28 грудня 2020, 11:00

В Україні необхідно оподатковувати більше великий бізнес, що працює в сировинних галузях. Таку думку в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Моє враження таке і моя думка така, що ми повинні оподатковувати більше великий бізнес, що працює в сировинних галузях. Більше ми повинні оподатковувати, перерозподіляючи через бюджет ці гроші на підтримку розвитку промисловості. Я вважаю, що це так. Якщо ми з вами побачимо ту суму, яку від доходу сплачують, наприклад, аграрії, то це 1% від доходу і менше в залежності від галузі», — зазначив він.

Данило Гетманцев переконаний, що в Україні  на рівні оподаткування стимулюється сировинна галузь замість переробної.

І це неправильно. Якщо ми з вами хочемо побудувати економіку, нам це не вдасться за цього покоління точно зробити, але таку, як у Франції, у Німеччині, у Великобританії, хоча би стати на цей шлях побудови такої економіки, то ми повинні розвивати галузі з високою доданою вартістю. Ту ж саму переробку в сільському господарстві ми повинні стимулювати державою, але не вирощуванням сільськогосподарських культур. Це галузь, яка і так розвивається достатньо непогано», — зазначив він.

Нагадаємо, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, член депутатської групи «За майбутнє» Іван Чайківський виступив з ініціативою розвитку переробної галузі та скорочення експорту сировини.