друкувати


Схвалено оновлену Стратегію розвитку морських портів до 2038 року, – Мінінфраструктури

27 грудня 2020, 07:30

23 грудня уряд схвалив зміни до Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року. Це рішення є вкрай важливим для подальшого розвитку українських морських портів. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства. 

«Стратегія розвитку морських портів України була затверджена ще у 2013 році та сьогодні є вкрай застарілою. Тому ми актуалізували ключові її норми та положення. У довгостроковій перспективі це дасть змогу залучити близько 50 млрд грн приватних інвестицій у галузь і створити близько 4700 нових робочих місць. Крім цього, це дозволить стивідорним компаніям досягти обсягів переробки вантажів у портах на рівні 209-265 млн тонн, на 75% збільшити ефективність використання перевантажувальних комплексів та покращити показник якості послуг морських портів згідно з глобальним індексом конкурентоспроможності з 3,9 до понад 5», – зазначив очільник Міністерства.

Стратегія закріплює на державному рівні наступні ключові напрямки розвитку морських портів:

Повідомляється, що Стратегією також визначаються очікувані прогнози щодо функціонування та розвитку кожного морського порту в частині розвитку перевантажувальних потужностей.

Крім цього, документ окреслює основні напрямки розвитку інфраструктури морських портів на середньо- та довгострокову перспективу, а також встановлює передумови для гармонізації розвитку портової інфраструктури та під’їзних (залізничних та автомобільних) шляхів до морських портів.